Sådan kunne Rapunzel også have flygtet

Vi kender alle sammen historien om Rapunzel med det lange hår. Hun blev som helt lille enten bortført eller på anden måde overdraget til en heks eller fe, som placerede hende i et højt tårn uden anden udgang end et vindue helt øverst oppe. Når heksen eller feen kom med mad, bad hun Rapunzel om at lade sit hår falde ud af vinduet, så hun kunne kravle op til hende. På det punkt og nogle andre varierer eventyret, men det vigtige er, at Rapunzel enten forsøger at flygte og bliver smidt ud eller det lykkes for hende at flygte ved at bruge sit hår til selv at kravle ned, hvorefter hun i nogle fortællinger klipper håret bagefter da det er bundet fast i toppen af tårnet. Vi vil her se på nogle andre måder, hun kunne have flygtet.

Hvis der er garn i tårnet kunne hun have brugt dét. Der er dog et par problemer, der først skulle løses. Det første er, at garnet ikke er stærkt nok, hvis hun bare binder det fast og forsøger at kravle ned, og vi kan jo ikke have at hun dør midt i eventyret. Vi kan løse det første problem ved at hun strikker garnet sammen, så det bliver stærkere. Det kræver dog et par strikkepinde, men hvis vi antager hun ikke har dem, kan hun i stedet fingerstrikke. Det næste problem er, at hun skal bruge en enorm mængde garn. Billigt garn for slet ikke at tale om silkegarn eller lignende bliver en dyr løsning, når der skal så meget til, og heksen eller feen ville sandsynligvis undre sig over, hvad al den garn bliver brugt til.

Den løsning minder faktisk meget om, hvad der sker i den originale udgave af eventyret, hvor prinsen kommer med silkesnore hver nat, men i den udgave bliver Rapunzel gravid og spørger heksen, hvordan det kan være hendes tøj ikke passer hende om livet længere, hvorefter heksen smider Rapunzel ud af tårnet efter hun har klippet hendes hår, som hun så bruger til at lokke prinsen op i tårnet og fortælle ham, at han aldrig vil se Rapunzel igen. Hvis deres plan havde lykkedes, ville det kun have været fordi prinsen var rig nok til at skaffe hende så meget silkesnor, men det kan sagtens kombineres med den forrige løsning, hvis en mindre rig prins havde fundet hende.

Den sidste løsning vi vil se på er springe ud af tårnet, men i så fald skal faldet gerne dæmpes, så vi kan få en lykkelig slutning. Det kan for eksempel gøres med en helt masse blade, men en mere sandsynlig løsning er måske at fælde et træ på en sådan måde, at det læner sig op ad tårnet. Hvis tårnet er virkelig højt, så er det ikke nok, men måske kan prinsen gøre toppen af træet blødere, så hun kan hoppe så langt uden at komme til skade.