Alt hvad jægeren har brug for

Når man skal på jagt er der en del praktiske ting man skal huske. Når det er jagtsæson, må du gå på jagt mellem solopgang og solnedgang. Man kan vælge at tage på jagt ved solopgang inden man skal på arbejde. Det kan være meget tidligt og derfor er det altid rart, at have pakket sine ting aftenen inden. Skal du have nyt jagttøj eller udstyr, eller mangler du bare inspiration, kan du let finde et stort udvalg af forskelligt jagtudstyr både online og i fysiske butikker.

Neden for er der lavet en lille praktisk tjekliste, så du har lettere ved at få huske alt du skal bruge til din tur på jagt.

 

Tjekliste

  • Jagttøj

Der er forskellige tider på året hvor du kan gå på jagt. Derfor er et vigtigt at have beklædning der passer til de forskellige vejrsituationer. Om sommeren skal dit jagttøj være lettere og knap så varmt, som det skal være når vejret er koldere. Når du skal vælge dit jagttøj, er det vigtigt at lægge mærke til at tøjet er lydløst ved bevægelse, så du ikke skrammer dyrene væk når du bevæger dig.

 

  • Jagtstøvler

Dine støvler er en vigtig del af din beklædning. Du kan risikere, at du skal gå på meget ujævnt terræn og derfor er det vigtigt at du har en god og stabil støvle så du ikke vrikker om på fødderne. Vælg gerne et par jagtstøvler med Gore-Tex som gør, at dine fødder kan ånde, hvilket også øger komforten.

 

  • Høreværn

Når du skyder kan det være hårdt for hørelsen, og derfor er det vigtigt at anskaffe et par gode høreværn. Høreværn er blevet meget smarte, og du kan nu købe et par der forstærker de små lyde og lukker de høje og kraftige lyde ude ? de aktiveres automatisk når du skyder. Du kan også let vælge et par ørepropper som du kan sætte i ørene lige inden du skal skyde.

 

  • Skydestok

Det kan være rart at have en skydestok, da det giver et mere stabilt underlag når du skal skyde. Du kan købe en skydestok i en butik, men du kan også bruge en solid gren i skoven.

 

  • Rygsæk med diverse

Handsker kan du have med i din rygsæk, det er rart at være forberedt hvis vejret bliver koldt. Et kamera er også en god ting at have med, så du enten kan tage billede af omgivelserne eller dyrene. Et par snacks og lidt at drikke kan du med fordel også have med i tasken.

 

  • Kikkert

En håndkikkert er en af de ting du ikke kan undvære når du er på jagt. Du kan med fordel sætte en rem eller snor på din kikkert, så du kan have den om halsen og let tage den op med den ene hånd når du skal bruge den.

 

  • Jagtriffel

Det er essentielt at huske sin riffel når du skal på jagt. Husk at undersøge hvordan din riffel skal transporteres ifølge anvisningerne.

 

  • Ekstra udstyr du kan have i bilen

Det er vigtigt at være forberedt på hvis man skyder et dyr. Derfor skal man altid medbringe en skarp jagtkniv, poser til opbevaring, toiletpapir eller køkkenrulle, engangshandsker til når dyret skal opbrækkes, lommelygte eller pandelampe, mad og vand. Yderligere er det også vigtigt at man har et telefonnummer til den nærmeste schweisshundefører hvis man skulle være uheldig at anskyde et dyr.

 

God fornøjelse med jagten!